13 Mart 2018 Salı

İlk Fire Veren Nexpara Oldu

Milli ve yerli kripto para sektörü daha yeni konuşulmaya başlanmışken, yılbaşından bu yana kamuoyu ile yol haritalarını paylaşan firmalardan biri olan Nexpara, dün almış olduğu ani bir karar ile faaliyetlerini durdurdu. 1 Mart 2018-31 Mart 2018 tarihleri arasındaki ön satış sürecinde para yatırarak projeye destek olan müşterilerine ödemelerini banka kanalları ile yapacağını dün gece yarısından itibaren web sitesinden duyurmuştur.


Nexpara Pazarlama direktörü Eylem Cülcüoğlu, twitter hesabından "Nexpara'daki görevimden 12.03.2018 tarihi itibariyle ayrılmış bulunmaktayım." açıklamasını paylaşınca onlarca Nexpara yatırımcısının tepkisi ile karşılaştı.

Nexpara internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yol haritasındaki planlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde imkansız olduğunu öğrendiklerinden 14 Mart 2018 tarihindeki yönetim kurulu kararıyla müşterilerine  teşekkür ederek ödemelerin ivedilikle iade edileceği belirtilmiş. Dün gece yarısı (13 Mart 2018) kamuoyu ile paylaşılan bu haberi duymayanlar yarın sabah itibari ile  başta Nexpara yatırımcısı ve kripto para sektörü ile ilgilenenlerin şok yaşayacağı bir gerçek.

Nexpara internet sitesindeki en son durum ise aşağıdaki gibiydi. Ön satışların bitmesine 18 gün kala faaliyetlerini durduran Nexpara'nın toplam dağıtacağı 2.989.265 NEX değerinde bir kripto para dağıtılması öngörülmüş. Bu bilgilere bakıldığında azımsanamayacak kadar bir meblağın olduğunu görmekteyiz. 



Şimdi herkesin soracağı ilk soru : "Nexpara neden bıraktı? " Kullanıcılarımıza Önemli Duyuru başlıklı açıklama kamuoyunca yeterli bulunacak mı? Çiftlikbank haberlerinden sonra bu Nexpara kripto para faaliyetlerini bırakması kamuoyunda epeyce konuşulacağa benziyor. Milli ve yerli kripto para sektöründe var olan veya var olmaya hazırlanan diğer firmalara da bu durumun etkisini hep birlikte göreceğiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder